EEN VOLKSGEZONDHEIDSPROBLEEM
Minder natrium
= betere gezondheid
Het zout bestaat over het algemeen uit 60% chloride en 40% natrium. Wanneer mensen zeggen dat ze moeten letten op hun zoutinname, is het om te voorkomen dat overtollig natrium een hoge bloeddruk genereert. Kies daarom voor uw gezondheid voor voedingsmiddelen met een lager natriumgehalte.

Bewezen effectiviteit
Over een periode van tien jaar is de zoutinname in het Verenigd Koninkrijk met 15% gedaald. Tegelijkertijd daalden beroerte en hartaandoeningen met respectievelijk 42% en 40%.
De impact van Posidonia
Door het gebruik van Posidonia zout verlagen onze partners in de voedingsindustrie het natriumgehalte van hun producten met 25%. Een grote inzet voor de gezondheid van hun klanten.
Nutrium in 5 vragen
Zout – waarvan de wetenschappelijke naam natriumchloride (NaCI) is – bestaat uit 40% natrium en 60% chloride. Als we het hebben over de gezondheidseffecten van zout, hebben we het eigenlijk over de effecten van natrium.
Wetenschappelijke studies over dit onderwerp
NA, EMEA Hypertension Prevalence
Hypertension Prevalence, Awareness and Control in England
Nice – Prevention of Cardiovascular Disease
Finland Study – Sodium Intake and Hypertension
Salt Intake, Stroke and Cardiovascular Disease : Metaanalysis of Prospective Studies
Reducing Salt Intake in Populations
Changing Consumer Demands Around Reformulation for Health Prioritizing Salt Reduction
Cardiovascular Health A Key Area of Functional Food and Drinks Development
Trends in Coronary Heart Disease