EEN VOLKSGEZONDHEIDSPROBLEEM

Minder natrium
= betere gezondheid

Het zout bestaat over het algemeen uit 60% chloride en 40% natrium. Wanneer mensen zeggen dat ze moeten letten op hun zoutinname, is het om te voorkomen dat overtollig natrium een hoge bloeddruk genereert. Kies daarom voor uw gezondheid voor voedingsmiddelen met een lager natriumgehalte.

coeur

Bewezen effectiviteit

Over een periode van tien jaar is de zoutinname in het Verenigd Koninkrijk met 15% gedaald. Tegelijkertijd daalden beroerte en hartaandoeningen met respectievelijk 42% en 40%.

De impact van Posidonia©

Door het gebruik van Posidonia© zout verlagen onze partners in de voedingsindustrie het natriumgehalte van hun producten met 25%. Een grote inzet voor de gezondheid van hun klanten.

Nutrium in 5 vragen

Zout – waarvan de wetenschappelijke naam natriumchloride (NaCI) is – bestaat uit 40% natrium en 60% chloride. Als we het hebben over de gezondheidseffecten van zout, hebben we het eigenlijk over de effecten van natrium.

Waar zit het natrium verborgen?

Wat zijn de effecten van natrium?

Wat is de aanbevolen natriuminname?

Wat is de impact van natrium op hart- en vaatziekten?

Wat is de impact van natrium op obesitas?